Een muursticker is perfect geschikt om een unieke sfeer te geven aan elke ruimte, of het nou een woonkamer, keuken of kinderkamer is! Nu weten we dat muurstickers eenvoudig zijn om aan te brengen. Maar zijn ze gemakkelijk te verwijderen? Wel, het korte antwoord hierop is ja, maar het gemak van verwijdering kan afhankelijk zijn van vele factoren, waaronder het type en de toestand van de muur en ook hoe lang de sticker op de muur was. Hierbij een aantal tips voor het succesvol verwijderen van uw muursticker:

Belangrijk met muurstickers verwijderen is om het onderliggende verf intact te houden. Als je de muurstickers te snel afpelt kan het verf meegetrokken worden.  

Gebruik een föhn op een warme setting, en verwarm langzaam de hoek van de muursticker. Houd vervolgens de hete lucht gericht op het gebied dat je afpelt tot de hele sticker is verwijderd. Dit kan makkelijk gedaan worden zonder resten op de muur achter te laten! Soms zal er ondanks het hete lucht toevoer toch nog lijmresten overblijven op de muur, gebruik hiervoor gewoon wat water met zeep om ze eraf te krijgen. Als het er dan nog niet afgaat, dan met een klein beetje WD-40 of nagellak remover proberen. 

Als je in een huurwoning verblijft is het waarschijnlijk niet toegestaan om de muren te verven of drastisch te veranderen. Een muursticker is dus een perfect alternatief, bij het verhuizen kun je makkelijk de stickers verwijderen zonder poespas.